Alapanyag kisokos:

paradicsompüré

A paradicsompüré egy igazi konyhai csoda, amely a paradicsom frissességét és ízét hozza el a tányérodra, még akkor is, ha nem éppen paradicsomszezon van. Ezt a sokoldalú alapanyagot a napérlelte, érett paradicsomok pépesítésével és besűrítésével készítik, így minden cseppje tele van ízzel és napsütéssel.

A paradicsompüré tökéletes választás különféle ételekhez! Használhatod pizzák alapjaként, tésztaszószokban, lecsóban, vagy akár egy jó kis gulyásban is. Párosíthatod fűszerekkel, mint bazsalikom, oregano és fokhagyma, de remekül kiegészíti a csípős chilit is. Az ötvözésnek csak a fantáziád szab határt!

Érdekes, hogy a paradicsompüré nemcsak ízletes, hanem egészséges is: tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és még a szívünkre is jótékony hatással van. Ráadásul, ha otthon készíted, biztos lehetsz benne, hogy nincs benne mesterséges adalékanyag!

A tárolás szempontjából ügyelj arra, hogy a megmaradt paradicsompürét légmentesen záródó edényben, hűtőszekrényben tárold, de akár fagyaszthatod is, így mindig kéznél lesz egy kis ízvarázs, amikor szükséged van rá. Ha sűrűbben használsz paradicsompürét, érdemes rendszeresen beszerezni, hiszen a friss ízek mindig kiszabadítanak a hétköznapok monotóniájából! Tehát ne habozz, merülj el a paradicsompüré világában, és készíts valami igazán finomat!