Alapanyag kisokos:

paradicsomlé

A paradicsomlé az otthoni főzés egyik igazi szupersztárja, amelyet a napérlelte paradicsomokból készítenek. Képzeld el, ahogy a napfény és a meleg nyári szellő egyesíti erejét, hogy ez a csodás, piros ital elkészüljön! A természetes, friss paradicsomokból szűrt lé nemcsak finom, hanem tele van vitaminokkal, antioxidánsokkal és ízekkel.

Ezt az alapanyagot szinte bárhova beillesztheted a konyhában: öntheted levesekbe, pörköltökbe, de a méltán népszerű paradicsomos tészta vagy pizza alapjaként is megállja a helyét. A friss bazsalikom, fokhagyma, vagy akár egy csipetnyi chili is csodákat tehet vele – próbáld ki, és garantáltan megkedveled!

Érdekesség, hogy a paradicsomlé már az ókor óta jelen van, ráadásul az olasz konyhában is komoly népszerűségnek örvend. Sőt, ha megülepedik, és kiszűröd a sűrűbb részeit, akár egy friss salátaöntet is készülhet belőle.

Amire figyelj: tárold hűtőben, jól zárható üvegben, hogy megőrizd az ízeket, és ha már megnyitottad, fogyaszd el 3-5 napon belül. Használat előtt jól rázd fel, mert jó, ha a paradicsomlé nem mindig megállapodik, mint a régi ismerősök! Most, hogy tudod, mit tud a paradicsomlé, bátran használd a konyhában, és varázsolj belőle ínycsiklandó ételeket!