Alapanyag kisokos:

panír morzsa

A panír morzsa egy igazi hős a konyhában, amit valószínűleg sokan használtok, csak nem tudjátok, hogy hivatalosan így hívják! Ez az alapanyag nem más, mint morzsásra zúzott kenyerünk, amit a friss pékáru felhasználásával készítenek. Általában házi készítésű, de a boltban is rátalálhatsz, ha éppen lusta vagy a konyhában pepecselni.

A panír morzsa nem csupán egy egyszerű hozzávaló: igazi varázsló a fritőzben vagy a sütőben! Használhatod falatok, mint például rántott húsok és zöldségek bundázásához, de tökéletesen megfér a rakott ételek tetejére is, hogy az étel szuper ropogós legyen. Ha valami extrára vágysz, próbáld ki fűszerekkel, sajttal vagy akár magvakkal fűszerezve!

Tudtad, hogy a panír morzsa tulajdonképpen a népszerű olasz „pangrattato”-hoz hasonló dolog? Az igazi olaszok előszeretettel használják tésztákon, hogy adjanak neki egy kis bónusz ropogósságot.

A tárolása is pofonegyszerű: egy légmentesen zárható edényben, hűvös, száraz helyen hetekig eláll. Konyhai trükk: ha megmaradt a sütőbőlb pükkösre pörkölt panír morzsád, ne dobdd ki! Használd fel ízesítésre, például salátákra, vagy szórj belőle a kedvenc tésztádra! Szóval dobd fel vele a következő főzőműsorodat otthon!