Az őrölt szerecsendió egy igazi konyhai varázsló, amely a muskotálydió őrlésével készül. Eredete a trópusi régiókba nyúlik vissza, de ma már szinte mindenhol megtalálható a bolt polcain. Ez a fűszer nemcsak ízével, hanem lenyűgöző aromájával is elkápráztat: egy csipetnyi elég ahhoz, hogy igazán különlegessé tegye az ételeidet.
Főzéskor leginkább édes ételekhez használják, mint a sütemények, pudingok és forró csokoládék, de ne felejtsd el a sós ételek világát sem! Remek párost alkot például a burgonyás ételekkel, a curry-kel, vagy akár a töltött káposztával is. Apostolai vagyunk a kalandos ízvilágoknak – miért ne próbálnánk ki egy csipetnyi szerecsendiót a chilis babban?
Érdekesség, hogy a szerecsendiót régóta a különféle népi gyógyászatban is használták, kalciumban, magnéziumban és antioxidánsokban gazdag. De vigyázz! Túl nagy mennyiségben hallucinációkat okozhat, úgyhogy a konyhában inkább maradj meg a mértékletességnél!
A tárolás szempontjából az őrölt szerecsendiót légmentesen záródó üvegben, hűvös, sötét helyen érdemes tartani, hogy megőrizze frissességét. Ügyelj arra, hogy a használat során mindig friss őrölt változatot válassz – a boltban kapható őrölt fajták között is van, amit érdemes kerülni. Szóval elő a gyönyörű fűszeres keverékekkel, és bátran fűszerezz az őrölt szerecsendióval! Az ízek világában a határ csak a fantáziád!