A barbecue szósz egy igazi ízmániás álma, ami a grillpartik, nyári sütögetések elengedhetetlen kelléke. Eredetileg az Egyesült Államokból indult hódító útjára, ahol minden államnak megvan a maga titkos receptje. A barbecue szósz általában édes és füstös aromákkal rendelkezik, amit általában paradicsom, barna cukor, ecet, fűszerek és néha még gyümölcsök, mint például ananász tesznek izgalmassá. Ez a keverék különféle textúrákkal és ízekkel játszik, így nem csoda, hogy sokan lelkesen használják otthon a grill mellett.
De mire is használjuk ezt a csodát? Elsősorban húsok, különösen grillezett csirke, sertés- vagy marhahús ízesítésére alkalmas, de nem ritka, hogy zöldségekhez, burgonyához vagy akár pizza széléhez is cs cseppentünk belőle.
Érdekesség, hogy sokan a barbecue szószt a jó öreg „ketchup” alternatívájaként emlegetik, így ha esetleg elfogyott a ketchup, ne ess pánikba! Képzeld el, hogy történelmileg a barbecue szósz szerves fejlődéseként jött létre, hogy a főtt húsok ízét feldobja – tulajdonképpen, mint egy ízkavalkád a tányérodon.
Amikor dolgozol vele, ügyelj arra, hogy ne spórolj a mennyiséggel – a húsok és zöldségek jól bírják az ízkavalkádot! Tárolás szempontjából a hűtő szekrény ideális hely, és ha egy kis adagot készítesz otthon, élvezheted a házi ízek varázsát. Szóval, fűszerezz bátran, és élvezd a barbecue szósz nyújtotta ízélményeket!