Alapanyag kisokos:

müzlis keksz

A müzlis keksz egy igazi hős a konyhában, ami nemcsak finom, de tápláló is! Eredetileg a müzli kedvelőinek készült, de elég sokan felfedezték, hogy ez a kis csoda nemcsak reggelire, hanem a nap bármely szakaszában megállja a helyét. Kekszeink fő összetevői a zabpehely, a liszt, a cukor, a vaj és persze a kedvenc addicionális hozzávalók, mint például aszalt gyümölcsök, diófélék vagy akár csokoládé darabok.

Jól tudod, hogy a müzlis keksz sokféle módon felhasználható. Sütiként kitűnően megállja a helyét, de snacket is készíthetsz belőle – ha még a fickósabb reggelidbe is beleraksz egy kis müzlis kekszet, a napod biztosan jobban indul. Ne félj párosítani például joghurttal vagy akár házi készítésű lekvárral, mert a kombinációk végtelenek!

Érdekes, de a müzlis keksz talán nem is olyan régi találmány: már a ’70-es években divatos lett a hippi konyhákban! Képzeld el, valaki a boltban meglátta, hogy az egészséges életmód hódításra készül, és a müzlit hirtelen kedvenc édességgé varázsolta – igazi forradalom!

A munkához mindenképp figyelj a tárolásra: tartsd hűvös és száraz helyen, ideális esetben egy légmentesen záródó edényben. Akár előre is elkészítheted, és higgye el, ennél jobban senki sem tudja megköszönni egy ropogós keksz kedvességét. Szóval, ne habozz, vágj bele, és tapasztald meg a müzlis keksz csodálatos világát!