A mirelit zöldség egy igazi szuperhős a konyhában, amit érdemes mindig a fagyasztóban tartani! Ez az alapanyag valójában frissen szedett zöldségek (például zöldborsó, sárgarépa, brokkoli és paprika) gyorsfagyasztással készül, ami azt jelenti, hogy megőrzi tápanyagtartalmát és ízét. A mirelit zöldség akkor a legjobb barátod, ha időszűkében vagy, mégis szeretnél egy tápláló és színes ételt varázsolni az asztalra. Tökéletes párosítás egy jófajta tésztaételekhez, rakott zöldségekhez vagy egyszerű lecsókhoz.
Ami a tárolást illeti, a mirelit zöldség meglehetősen barátságos. Csak dobd be a fagyasztóba, és ne hagyd, hogy elfeledkezzen róla; a legjobb, ha 6-12 hónapon belül felhasználod, így biztosíthatod a frissességét. Az előkészítésnél fontos, hogy ne olvaszd fel teljesen, hiszen a főzés közben úgyis átmegy a forró víz vagy serpenyő átölelésén. Ha hirtelen eszedbe jut, hogy színesebb ételt szeretnél készíteni, csak kapj elő egy adagot, és tedd a serpenyőbe!
Érdekes kis trükk: a mirelit zöldségek remekül funkcionálnak pépként is! Ha leforrázod őket, és pépesre dolgozod, szuper krémleves vagy egészséges szósz alapját képezhetik. Tehát, ha a következő főzésedhez extra színt és tápanyagot szeretnél adni, ne habozz a mirelit zöldségekkel!