Alapanyag kisokos:

mirelit spenót

A mirelit spenót valódi konyhai csodafegyver a busy otthoni szakácsok számára! Ez az alapanyag friss spenótból készült, amelyet gyorsan blansíroznak, majd lefagyasztanak, így megőrzi tápanyagait és ízét. A mirelit spenót nemcsak gyors és praktikus megoldás, de tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és – ha jól használod – ízletes ételek alapjául szolgál.

Mire is használhatod? A mirelit spenót ideális választás levesekhez, rakott ételekhez, vagy akár tésztaszószokhoz is. Képzeld el, ahogy egy finom spenótos-gombás tésztát készítesz, amit a családod csak úgy felfal – a spenót szó szerint életet ad a fogásoknak! Remekül párosítható feta sajttal, fokhagymával, sőt, akár krumplival is, így szuper krémes krokettek is készülhetnek belőle.

Tudtad, hogy a spenót egy igazi rocksztár a zöldségek között? Azt mondják, hogy ha elég spenótot eszel, még az izmaid is bivalyerősek lesznek, akárcsak Póni Pálé! (Csak viccelek, de a zöld szín miatt tényleg fel lehet dobni vele az ételeket!)

Most pedig nézzük meg a munkafolyamatot! A mirelit spenótot egyszerűen csak vedd ki a fagyasztóból, és nem szükséges előtte kiolvasztani. Egyszerűen dobd egy serpenyőbe, add hozzá a kedvenc fűszereidet vagy egy kis olívaolajat, és már készíthető is az ínycsiklandó fogás. Tartsd szem előtt, hogy a spenót nagyon sok vizet tartalmaz, így kicsit le is kell főzni, hogy ne legyen előételünk, hanem főétel!

Tárolás szempontjából pedig: csak tedd vissza a fagyasztóba, ha nem használod fel, és figyelj arra, hogy mindig jól zárd le a csomagot, hogy elkerüld a fagyási égést! Szóval, ne habozz: a mirelit spenót szuper segítőd lesz a konyhában, amit egy igazi konyhatündérként csak használhatsz!