A mirelit sóska a konyhák egyik igazi titkos fegyvere, amely a friss, tavaszi ízeket hozza el bármikor az évben. A sóska, avagy „Halvard’s” (igen, ő az a sóska, aki már az ókori Egyiptomban is népszerű volt!) egy savanykás levelekkel rendelkező növény, amelyet főleg salátákban, levesekben és különféle főzelékekben használnak. A mirelit változata gyakorlatilag minden tápanyagot megtart, így fagyasztva is ugyanolyan ízó, mint frissen szedve.
Mire használják a főzésben? Nos, a mirelit sóska tökéletes párosítás például a tojással, de a halas ételeknek is fantasztikus kísérője lehet. Gondolj csak egy sóska-főzelékre, amely mellé egy jó ropogós bundás kenyeret tehetsz. De ha van egy kis merészség benned, próbáld meg egy sóska-pesto készítésével, ami garantáltan feldobja a tésztáidat!
Érdekes tény, hogy a sóska levelei nemcsak finomak, hanem tele vannak vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így egy kis egészséges lökést adhat az étkezéseidhez. Csak arra figyelj, hogy a sóska természetes oxálsavat tartalmaz, ami nagy mennyiségben nem tesz jót, így érdemes változatosan fogyasztani.
A mirelit sóska használata igazán egyszerű! Medencére szorítva, vedd ki annyit, amennyire szükséged van, és nincs szükség előzetes blansírozásra. A fagyasztótól való eltávolítás után egy gyors serpenyős sóska-párolás csodákat tehet! Egyszerűen tárold a fagyasztóban, és ha bármikor eszedbe jut egy sóska recept, tudni fogod, hogy készen áll a tálalásra.
Legyél bátor, és ne félj kísérletezni vele – a mirelit sóska csak rád vár a konyhában!