A metélőhagyma egy igazi konyhai csodaszer, ami a hagyma és a fokhagyma ízét egyesíti, de sokkal lágyabb formában. Ez a szuper zöldfűszer nem más, mint a férfiak által szívből kedvelt lila virágú hagymafajta, a Allium schoenoprasum. Nem csupán friss, hanem szárított állapotban is bevethető, ráadásul a metélőhagyma jellemzően a tavasz és nyár kedvenc zöldsége.
Főzés során a metélőhagymát bárhol bevetheted, hiszen kiválóan illik levesekhez, salátákhoz, szószokhoz és akár tojásételekhez is. Képzeld el, hogy egy ízléses omelette-be belecsempészel néhány kockázott metélőhagymát – az ízek harmóniáját garantáltan nem fogod megbánni! A zöldhagyma barátai, mint a friss paradicsom, avokádó vagy éppen a krémsajt, szintén élénkítik a metélőhagyma ízét.
Érdekesség, hogy a metélőhagyma nemcsak finom, hanem gyógyhatással is bír. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így még az egészséged megőrzéséhez is hozzájárul. Ha pedig eltelik a metélőhagyma ideje, nyugodtan vágd le a szárakat, és egy új hajtást is nevelhetsz belőle!
Az előkészítése gyors és egyszerű: csak vágd fel a szárát, mosd meg, és már használhatod is. Tárold a hűtőszekrényben, átlátszó műanyag fóliában, hogy a frissessége sokáig megmaradjon. A metélőhagyma nem bírja a hosszú tárolást, így igyekezz minél hamarabb felhasználni. Ha lehetőséged van rá, mindig inkább friss változatot válassz, mert az íze tényleg megér egy kis konyhai kalandot! Szóval, vágj bele, és tedd izgalmassá a fogásaidat ezzel a zöld csodával!