Alapanyag kisokos:

medvehagyma

A medvehagyma egy igazi kincset érő zöldfűszer, amely tavasszal tűnik fel az erdőkben, és a természet ínycsiklandó ajándéka. Valódi botanikai csoda, a vadon növő hagymafélék közé tartozik, és a levelei gyönyörű, élénk zöld színükkel egyből megfogják a szemed. Az íze friss és enyhén fokhagymás, így nem meglepő, hogy az otthoni főzés során egyre népszerűbbé válik.

A medvehagymát sokféleképpen használhatod a konyhában: remekül illik levesekhez, pestokhoz, krémekhez, vagy akár töltelékekhez is. Képzeld el, ahogy egy fűszeres medvehagymás túrós pástétomot készítesz, vagy esetleg egy ínycsiklandó medvehagymás rizottót. A párosításai szinte végtelenek, a krémes túróval és a friss zöldségekkel mindig jó választás.

Érdekes, hogy a medvehagyma több ezer éve ismert fűszer, és a neve a hagymafélékre emlékeztető íze miatt került a köztudatba. A néphagyományok között az is fellelhető, hogy a medvehagymát régóta a tavasz megjelenésének szimbólumaként ünneplik.

Ha nekiállsz vele dolgozni, ügyelj arra, hogy frissen tedd el a hűtőbe, ahol akár egy hétig is szépen eláll. A leveleket alaposan öblítsd le, majd vágd apróra, hiszen így szabadulnak fel a zamatai. A medvehagyma csodálatosan színesíti a tányérodat, és mivel az alacsony kalóriatartalma miatt barátja a diétának, ne habozz vele kísérletezni és élvezni a főzés örömét!