A mazsola egy apró, de annál ízletesebb szárított gyümölcs, amely az aszalt szőlő népszerű képviselője. Készítése során a szőlőszemeket levegőn vagy napfényben szárítják, ami gazdag ízeket és természetes édességet eredményez. A mazsolának rengeteg típusa létezik: a legelterjedtebbek a világos és a sötét mazsolák, de léteznek exkluzív fajták is, mint például a Thompson Seedless.
Főzés közben a mazsola csodásan párosítható különböző ételekkel. Remekül illik a péksüteményekhez, mint a kalács, de ne habozz használni salátákban, piláfokban, vagy akár húsételekben és szószokban. A mazsola édes íze kiválóan harmonizál a sós alapanyagokkal, soha nem gondoltad volna, hogy a mazsolás sertéskaraj lehet a következő nagy kedvenced, ugye?
Érdekessége, hogy a mazsola nemcsak ízletes, de tápanyagokban is gazdag, tele van antioxidánsokkal. Az egyik trükk szárítás után, ha rövid időre vízbe áztatod, felfrissítheted és még puhábbá teheted az ételben való felhasználás előtt.
A tárolás során ügyelj arra, hogy légmentesen záródó edényben őrizd, lehetőleg hűvös, sötét helyen. Így sokáig megőrzi ízét és állagát. Szóval bátran kísérletezz a mazsolával, és add a te konyhád titkos összetevőjévé!