A marhanyak nem csupán valami furcsa név a hűtőben, hanem egy ízletes és sokoldalú alapanyag, amelyet érdemes felfedezni az otthoni főzés során. Mivel a marhanyak az állat nyakából származik, rengeteg íz és zamat rejlik benne. Bár nem annyira elterjedt, mint a marhahús más részei, remek választás lehet akár pörkölt, bableves vagy ízletes húsos levesek készítéséhez.
A marhanyak zsíros és ízletes, ezért a hosszú, lassú főzés eredményeként kiemelkedően puha és omlós lesz. E hetedik mennyország kulcsa, hogy a megfelelő fűszerezéssel és köret választással kombinálva lesz igazán feldobva az étkezést: a burgonya és a zöldségek szuper párosítások!
Érdekesség, hogy a marhahús ezen része környezetbarát megoldás is lehet, hiszen sokan elkerülik az „ismeretlen” darabokat, így egy rejtett kincsre bukkanhatsz. A marhanyak tárolását mindig érdemes jól átgondolni: a hűtőben akár 3-4 napig eláll, de ha hosszabb távra tervezel, akkor fagyaszd le, így megőrizheted a frissességét.
Mielőtt nekilátnál, érdemes a húst alaposan megmosni és szárazra törölni. A főzési időt és technikákat ne felejtsd el: lassú tűzön, sok szeretettel készítve a marhanyak egy fantasztikus élményt kínál a konyhádba! Szóval, csak bátran, és élvezd a főzés örömét!