Alapanyag kisokos:

makaróni

A makaróni egy igazi olasz klasszikus, amely a tészta világában az eper helyett inkább a sajt melletti legjobb barát! Eredetileg durum búzából készül, amit vízzel gyúrtak össze, majd formáztak és szárítottak, így több száz éve hódít a boltok polcain. Formáját tekintve inkább a félkörívek és csövek kedvelője, így könnyen magába szívja a különböző szószokat – ezért is a tökéletes választás, ha egy igazán laktató fogást szeretnél készíteni.

A makaróni sokoldalúsága a konyhában szinte végtelen: készíthetsz belőle klasszikus makaróni sajttal, de akár bolognai mártással tálalva, vagy vegyes zöldségekkel és csirkehússal is hódíthatsz. Párosítsd egy jó olasz vörösborral, és már indíthatod is a gasztrobulit!

Tudtad, hogy a makaróni állítólag a római gladiátorok kedvence volt? Na de hiába volt harcos szívük, a szénhidrátbombás tészta azért nem volt mindennapi vacsora nekik! Amikor a konyhában dolgozol vele, ügyelj a főzési időre, hiszen a tökéletes al dente állag kulcsa, hogy épp csak egy kicsit legyen rágós. Tárold száraz helyen, és ha egyszer kinyitottad, ne habozz, használd fel gyorsan, hogy elkerüld a tészta „öregedését”.

Most, hogy már minden fontos infó a tarsolyodban van, ideje elővenni a főzőkanalat, és belevágni az ínycsiklandó makaróni kalandba!