Alapanyag kisokos:

levespor

A levespor egy igazán praktikus és sokoldalú alapanyag, amely az otthoni főzés kedvelt segítőtársa lehet. Szárított zöldségekből, fűszerekből és néha érdes ízesítők alapanyagokból, mint például húsleves alap, készül. A levespor így gyakorlatilag minden zamatot magában hordoz, amit a gasztronómusok szívesen elérnek, de nem akarnak hosszú órákat tölteni a konyhában.

Mire használhatod? Nos, a levespor nemcsak levest készítéséhez ideális, hanem szószok, pörköltek vagy akár különböző rizses ételek ízesítéséhez is tökéletes. Bátran dobhatod egy tésztás ételbe is, ha csak egy csipetnyi extra ízre vágysz! A remek párosításokat tekintve, gondolj a zöldséglevesre, gulyásra vagy éppen egy ínycsiklandó hüvelyes ételre – mindezekhez a levespor elengedhetetlen.

Érdekes, hogy a levespor története egészen visszanyúlik a 19. századra, és sokáig a szakácsok titkos fegyverének számított. Szóval ne légy rest, keress valami vicces receptet, ahol kipróbálhatod!

A munkához következőképpen érdemes hozzáállni: a levesport hűvös, száraz helyen tárold, csekkold, hogy ne álljon nyitva a tasak, mert az ízek elveszhetnek. Használat előtt csak mértékkel! Egy-két kanállal kezdj, és ha úgy érzed, hiányzik még az íz, akkor turbózd fel bátran! Szóval fogd meg a kanalat, és irány a konyha – a levesporral a kezedben bármelyik recept sikerélmény lehet!