A leveshús egy igazi konyhai primadonna, ami nem hiányozhat egyetlen lelkes otthoni szakács repertoárjából sem! De mit is jelent pontosan? A leveshús természetesen a húsok azon csoportját jelöli, amely főzés során ízletes, gazdag levet képes adni, gyakran marha-, vagy csirkehús formájában. Legyen szó ínycsiklandó húslevestől kezdve a különféle pörköltekig, a leveshús minden ételt fel tud dobni az ízvilágával.
Sokan nem tudják, de a leveshús nemcsak az ízek forrása, hanem az egészség szempontjából is értékes! Tele van tápanyagokkal, ezért nyugodtan használjátok fel a családi receptjeitekhez. A csontokkal dúsított leveshús kifejezetten jó választás, mert segít a zselatin bejuttatásában a táplálkozásotokba, ami jótékony hatással van az ízületeitekre.
Most pedig jöjjön a trükk! Ha kíváncsi vagy, hogyan tárold a leveshúst, akkor íme egy jó tanács: ha nem használod fel azonnal, fagyassz le belőle adagokat! Így mindig kéznél lesz egy kis varázslatos alapanyag, amikor hirtelen szükséged lenne egy ízletes levesre vagy mártásra.
A leveshús tehát egy sokoldalú, ízletes és tápláló alapanyag – ne félj vele kísérletezni a konyhában, hiszen minden próbálkozás egy lépéssel közelebb vihet a tökéletes tányérhoz!