Alapanyag kisokos:

lecsópaprika

A lecsópaprika egy igazi kincs a konyhában, hiszen nemcsak színt, hanem ízt is varázsol az ételekbe! Eredetileg Magyarországról származik, és a lecsó egyik főszereplője, de nemcsak ott népszerű; a Kárpát-medencében számos változata létezik. Édes ízével és lédús húsával tökéletesen illik különféle ételekhez, főleg a klasszikus lecsóhoz, ahol a paradicsom és a hagyma mellett tud igazán brillírozni.

A lecsópaprika nemcsak a lecsóban érzi jól magát; főételek, töltött paprikák, vagy akár lecsós tojásos ételek elkészítésekor is nagyszerűen megállja a helyét. Párosíthatod kolbásszal, tojással, vagy akár risottóban is csodát tehetsz vele!

Érdekesség, hogy a lecsópaprika termesztése és teljes felhasználása során megannyi titok létezik: például, ha a paprikát a szüret után egy-két napig napfényen szárítod, még ízesebb lesz, és remek fűszerként felhasználhatod télen.

Mire figyelj, amikor vele dolgozol? Először is, tárold hűvös, száraz helyen, ha pedig frissen használod, érdemes először alaposan megmosni, majd felszeletelni vagy apróra vágni. A magokat és a fehér ereket elég, ha csak a csípősség elkerülése érdekében távolítod el.

Bátran kísérletezz vele, hiszen a lecsópaprika igazi konyhai csodaválasztás, amitől egyszerű ételeid is különleges ízélménnyé válhatnak!