A lecsó nemcsak egy ínycsiklandó étel, hanem maga a nyár íze is! Ez a hagyományos magyar fogás paprika, paradicsom és hagyma főszereplésével készül, és számos variáción keresztül rengeteg konyha kedvence lett. Az alaprétegei friss, érett zöldségek, amik együtt sülve egy igazán zamatos és aromás keveréket hoznak létre.
A lecsót általában önálló ételként tálaljuk, de remek köret is lehet rizs vagy kenyér mellé. Csak képzeld el, ahogy a fűszeres, illatos lecsó húsos ételek – például kolbász vagy tojás – kíséretében tündököl! A variálhatósága szinte határtalan: adhatsz hozzá cukkinit, padlizsánt vagy akár füstölt húst is.
Érdekesség, hogy a lecsó nevének eredete a francia „ratatouille”-ra vezethető vissza, tehát egy kis nemzetközi ízvilág is ott lapul benne! A legjobb trükk, ha a zöldségeket nem túl sokáig főzöd, hogy megőrizzék élénk színüket és friss roppanóságukat.
Amikor lecsót készítesz, figyelj a tárolásra is! A maradékot hűtőben jól záródó edényben tárold, és akár másnap is nagyon finom lehet egy kis megmelegítéssel. De hidd el, a lecsónak nem sok esélye lesz megmaradni! Szóval csapj bele, és hozd ki a legjobbat ebből a fantasztikus alapanyagból!