Alapanyag kisokos:

kuszkusz

A kuszkusz egy igazán sokoldalú alapanyag, amely az észak-afrikai konyhából származik. A főzéshez használható kis szemű, finomra őrölt durum búzadara pastejából készült tészta, amelyet gőzöléssel készítenek. A kuszkusz nemcsak egyszerű, de rendkívül gyorsan elkészíthető is – mindössze pár percre van szükséged, és csodás köretet varázsolhatsz az asztalodra!

Főzés közben a kuszkusz a víztől szívja fel a nedvességet, így puha és könnyű lesz, tökéletesen illeszkedik salátákba, zöldséges ételekhez, vagy akár főételként is megállja a helyét. Bátran párosítsd friss zöldségekkel, joghurttal, vagy hússal, akár grillezve is! Ne felejtsd el, hogy a kuszkusz jól szívja magába a fűszereket, így különböző aromák segítenek kihozni belőle a maximumot.

Érdekesség kedvéért, a kuszkusz gyökerei egészen az ókori Rómáig nyúlnak vissza, még Julius Caesar idejéből is van rá utalás, hogy kedvelt étel volt. Ha pedig a tárolásról van szó, a kuszkuszt száraz, hűvös helyen kell tartani – a zöldfülű szakácsok sem szeretnek romlott ételekkel dolgozni! A készítése is pofonegyszerű: forrázd le forró vízzel, hagyd pihenni, majd egy villával döngetd át, és már tálalhatod is az ételt.

Szóval ha még nem próbáltad, most itt az idő: a kuszkusz új barátod lehet a konyhában!