Alapanyag kisokos:

kukoricakeményítő

A kukoricakeményítő egy igazi kis bűvész a konyhában! Ez az alapanyag kukoricából készült, és főként a kukorica szemének keményítő tartalmából nyerik ki. Tehát, ha valaha is megkérdezted magadtól, hogy miért jó, ha mindig van otthon kukoricakeményítő, akkor most figyelj, mert mindjárt kiderül!

A kukoricakeményítőt főzés során leginkább sűrítésre használják. Fantasztikusan működik levesekben, mártásokban és krémekben, ahol segít, hogy az étel kellemesen sűrű és krémes legyen. Emellett édes sütemények, pudingok, vagy akár saját készítésű gyümölcszőrök titkos összetevője is. Ha neked is van egy gyümölcstortád a tarsolyodban, bátran nyúlj a kukoricakeményítőért, mert varázslatot hozhat az ételnek!

Érdekes, hogy a kukoricakeményítő hő hatására felfokozott viselkedésű, vagyis bármilyen sűrítmény végül kocsonyás állagúvá válhat. Szóval, ha nem akarod, hogy az edényed egy újabb horrorfilm hőse legyen, érdemes figyelni a hőmérsékletre, és a kukoricakeményítőt fokozatosan adagolni!

Mire érdemes figyelni? Tárolj kukoricakeményítőt száraz, hűvös helyen, és lehetőleg zárt edényben, hogy megőrizze varázserejét. Előkészítéshez csak annyira keverd el hideg vízben, mielőtt a főzéshez adod, hogy szép sima állagú legyen.

Most, hogy már tudod, miért jó barát a kukoricakeményítő, bátran használd a konyhában! Sűrűsödjön a varázslat!