Alapanyag kisokos:

kukorica konzerv

A kukorica konzerv egy igazi konyhai szuperhős, ami mindig kéznél van, amikor gyorsan szeretnél valami ízleteset varázsolni. Eredetét tekintve a kukorica évezredekkel ezelőtt kezdődött, amikor a mezőgazdaság hajnalán az indiai őslakosok felfedezték ezt a csodálatos növényt. A konzervált változat a friss kukorica hűtés nélküli megoldása – csak beteszed a nyitott dobozt a hűtőbe, és készen is állsz a főzésre!

Mire használhatod? A kérdés inkább az, hogy mire nem! Tökéletes hozzáadni salátákhoz, levesekhez, vagy akár főételekhez, mint a kukoricalepények és a fűszeres ragu. És ne feledd, hogy a mexikói konyha elengedhetetlen alapanyaga, hiszen a quesadillókban és a burritókban is remekül muzsikál!

Egy kis érdekesség: tudtad, hogy a konzerv kukorica Amerikában az 1820-as évek óta népszerű, és hogy a világ legnagyobb kukoricatermelője az Egyesült Államok? Annak ellenére, hogy szuperpraktikus ez az alapanyag, ne felejtsd el, hogy a cukorral és sóval teli konzervváltozatok esetében érdemes figyelni a tápanyagtartalomra!

Ha a kukorica konzervhez nyúlsz, először is érdemes átszűrni, hogy a fölösleges levet eltávolítsd – így biztosan nem áztatod el a fogásaidat! Tárolni pedig egyszerű: miután kinyitottad, tedd a hűtőbe, és próbáld meg 3-5 napon belül felhasználni. Használd ki ezt a sokoldalú alapanyagot, és tapasztald meg, hogy mennyi izgalmas ételt készíthetsz vele – sok sikert a konyhában!