Alapanyag kisokos:

krokett

A krokett egy igazi szuperhős a konyhában! Eredetileg burgonyából készült, de ma már számtalan változata elérhető: lehet húsos, zöldséges, sőt, akár sajtos is. Ezt a finom falatot általában panírozva sütik, ami után egy ropogós külsőt és egy krémes belsőt kapunk. A krokett nemcsak önálló ételként népszerű, hanem köretként is remekül megállja a helyét, például grillezett húsok mellett.

Tudtad, hogy a krokett eredeti változata Franciaországból származik, és azóta szerte a világon elterjedt? Bármennyire is hihetetlen, a krokettek már a 18. században is nagy népszerűségnek örvendtek – úgy látszik, a ropogós falatok iránti szeretetünk örök!

Amikor dolgozol vele, érdemes figyelni arra, hogy a panírozáshoz használt tojást mindig frissen verjed fel – ez segít abban, hogy a panír jól tapadjon. Készítés előtt a kroketteket hűtőben egy kicsit pihentetni is jó ötlet, így sütés közben megőrzi a formáját, és nem szétesik.

Tárolni legjobban fagyasztva tudod őket, így bármikor előkaphatsz egy adagot, amikor hirtelen megkívánod a ropogós ízeket! Szóval bátran vágj bele a krokett készítésébe, hiszen ez az alapanyag nemcsak ízletes, de szórakoztató is a konyhában!