Alapanyag kisokos:

kristálycukor

A kristálycukor egy igazi konyhai alapmű, ami minden lelkes otthoni szakács barátja. Tulajdonképpen a cukornád vagy cuk beet gyökéréből készült, és az édes ízének köszönhetően szinte bármihez remekül passzol – legyen szó süteményekről, szószokról vagy éppen csak egy jó öreg teáról. Sokan nem is gondolnák, de a kristálycukor nemcsak édességekhez használható: szuperül harmonizál a sós ételekkel is, például egy szójaszószos marinádban vagy éppen egy pikáns salsa szószban.

Egy érdekes trükk vele kapcsolatban: ha önálló ízélményként szeretnéd megkóstolni, a kristálycukrot egy csipet sóval keverve lenyűgöző ízélményhez juthatsz!

A tárolásra figyelj oda, hiszen a kristálycukor könnyen megköt egy kis nedvességet, ami miatt csomósodhat. Tartsd jól záródó edényben, lehetőleg száraz helyen. Amit sosem háborítson meg, az a nedvesség! Ha pedig a sótartót is átdöntenéd, hogy megsózd az ételt, mindig előbb a cukrot tedd rá, a másik irányba nem biztos, hogy jól sülne el.

Úgyhogy vedd elő a kristálycukrot, és kezdj el kísérletezni! Az édesítés művészete a kezedben van. Bon appétit!