A korpa egy szuper egészséges alapanyag, amit a gabonafélék – leggyakrabban a búza, de a rozsból és árpából is készült változatok – őrlésekor nyernek. Ez a finom réteg a szemek külső részét jelenti, tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így igazi tápláló bombát képvisel a konyhádban.
Főzésnél a korpát sokféleképpen felhasználhatod. Remekül megy például a reggeli zabkásához, joghurtba, de ízesítheted vele a kenyereket és muffinokat is. A különleges, diós íze miatt még a salátákban és a panírozott ételekben is szívesen látott vendég. Nem mellesleg, ha szeretnél egy kis extra ropogósságot csempészni az étkezéseidbe, a korpa tökéletes választás!
Tudtad, hogy a korpa fogyasztása segíthet a jóllakottság érzésének fokozásában? Szóval, ha épp diétázol, érdemes elkezdened barátkozni vele!
A korpa tárolására érdemes figyelni: légmentesen záródó edényben, hűvös, sötét helyen tartva sokáig friss marad. Konyhai trükkjeink közé tartozik, hogy ha előre megmérted, mindig neked kelljen a későbbiekben csak egy kanálnyit hozzáadni az ételeidhez, így időt spórolhatsz a készítésnél. Szóval ne halogasd, tedd a kosaradba, és hozd ki belőle a legjobbat!