A koriander, vagy ahogy sokan nevezik, a konyha titkos fegyvere, egy igazi ízbomba az illetékesek keze alatt! Ez a friss, zöld növény a petrezselyem családjába tartozik, és az ókori Egyiptomban már régóta használták fűszerként. A koriander levelei és magjai eltérő ízvilággal bírnak, így igazán sokoldalúan felhasználhatók a konyhában.
Főzés során a koriander elsősorban különféle egzotikus ételekhez, például indiai currykhez, mexikói salsához, vagy thai ételekhez passzol. De ne félj, ha csak egy egyszerű salátába, vagy ízes salátaöntetbe szeretnéd tenni, akkor is remek választás. Párosítsd lime-mal, fokhagymával vagy akár csípős chilivel, és megkérdőjelezhetetlenül feléled a fogás!
Érdekesség, hogy a koriander sokak által „két élű kard” – egyesek imádják, míg mások ki nem állhatják az ízét, amit genetikai adottságok is befolyásolhatnak. Tehát, vagy ínycsiklandó élvezet, vagy kellemetlen élmény – rajtad áll a szó!
A koriander leveleit frissen a legjobb használni, mivel hamar elveszti aromáját. Tartsd a hűtőszekrényben nedves konyharuhába csomagolva, hogy sokáig friss maradjon. A magjait szárítva is tárolhatod, de ha lehet, inkább az őrölve használd, hiszen a friss íz mindig üdítőbb a főzésben.
Bármi is legyen a választásod, a koriander biztosítja az ízek csúcsát, és egy jó adag kreativitással a konyhában szuper ételeket varázsolhatsz! Indulj, fűszerezz bátran!