Alapanyag kisokos:

konyak

A konyak egy különleges szesz, ami a francia Cognac környékéről származik, és aminek az elkészítése igazi művészet! Ezt a csodás italt szőlőből főzik, pontosabban fehér szőlő mustjából készítik cognac-i szőlőfajták felhasználásával, majd kétszer destillálják, és végül hordókban érlelik. A konyak érlelésének időtartama meghatározza a minőségét, így találkozhatsz fiatalabb és érettebb változatokkal is.

Főzéskor a konyak igazi varázsló: nemcsak a mártások ízét fokozza, hanem bármilyen ételt egy új szintre emel! Használhatod húsételekhez, például pulykához, de bátran cseppentsd bele a kedvenc gyümölcsös, krémes desszertedbe is. A konyak és az eper vagy csokoládé párosítás egy igazán menő kombináció, amit nem érdemes kihagyni!

Ha szeretnél a konyakkal dolgozni, tartsd mindig zárva az üveget, hogy ne párologjon el az aromája. A hűvös, sötét hely fantasztikus tárolási lehetőség, de a legjobb, ha minél előbb felhasználod, hiszen a frissessége a titka! És hogy miért nevetnek néha a konyakkal főzők? Mert ha valaki túladagolja, könnyen kaphat „konyakos éjszakát”! Szóval, használj belőle mértékkel, és élvezd az ízek varázslatos világát!