Alapanyag kisokos:

kókuszreszelék

A kókuszreszelék egy igazi konyhai csoda, ami a trópusi kókuszpálma terméséből, a kókuszdióból készül. Miután a kókuszdiót felnyitják, a fehér húsát kinyerik, majd szárítják és finomra reszelik. Ez az édes, aromás alapanyag nemcsak ízletes, hanem tápláló is, hiszen tele van rostokkal és egészséges zsírokkal.

Főzés közben a kókuszreszelék szinte varázslatos módon megtalálja a helyét. Remekül használható süteményekben, mint például a kókuszgolyó vagy a citronella fánk, de bátran szórj belőle zabkására, joghurtra, vagy akár smoothie-kba is! Kombinálhatod gyümölcsökkel, csokoládéval, vagy épp diófélékkel, hogy egy igazi ízbombát készíts.

Egy kis érdekesség: tudtad, hogy a kókusz a „tökéletes étel” néven is ismert egyes kultúrákban? Hát, ha ezt a titkot elárulod a vendégeidnek, biztosan megdöbbented őket!

A kókuszreszelék tárolása sem bonyolult: zárható edényben, hűvös, száraz helyen sokáig eláll. Viszont ügyelj arra, hogy ne áztasd meg, mert a víz hatására megromolhat. Most, hogy tudod, mit kezdj a kókuszreszelékkel, csak egy dolog van hátra: jó étvágyat kívánok!