Alapanyag kisokos:

ketchup

A ketchup, azaz a paradicsomalapú szósz, a konyhák igazi multitaskere! Eredetileg Kínából indult, ahol halászléhez használták, de mára a világ számos táján megtalálható. A klasszikus ketchup alapja a paradicsom, cukor, ecet és a fűszerek, így nem csoda, hogy számos ételhez remekül illik.

Mire használjuk főzés közben? Egy jó ketchup tökéletes kiegészítője a sült krumplinak, hamburgernek és hot-dognak, de ne állj meg itt! Próbáld ki pizzán, vagy akár nudlikkal is. Az ízek robbanása garantált!

Érdekességként tudtad, hogy a ketchupot az amerikai katonák is vitték magukkal a háborúba, mint fő táplálékforrást? Ki hitte volna, hogy ezek az ételek valóban „táposak”!

Ha kedvet kaptál a főzéshez, ügyelj arra, hogy a ketchup megfelelő tárolása kulcsfontosságú. Nyitás után hűtőben tárold, és ne felejtsd el alaposan lezárni, hogy a hűtött paradicsom íze ne vesszen el.

Tehát merj bátran kísérletezni vele a konyhában, és fedezd fel a ketchup sokszínűségeit, hiszen nem hiába szeretjük!

 

ketchup