Alapanyag kisokos:

kesudió

A kesudió egy igazi kincsesbánya a konyhádban! Ezt az ízletes és egészséges magot Dél-Amerikából származik, ahol a kesúdiófa (Anacardium occidental) terméseként nő. Az édes, enyhén fűszeres íze miatt remek társ a főzésben: használhatod salátákban, currykben, vagy akár desszertekben is. Néhányan még a házias pirított változatát is snackként fogyasztják – nem csoda, hogy sokan a „konyha kis titkájaként” tekintenek rá!

A kesudió tökéletesen párosítható gyümölcsökkel, mint például ananász vagy mangó, de ne félj kombinálni zöldségekkel sem! Képzeld el, ahogy egy krémes kesudiószósz tálban találkozik egy adag párolt brokkolival. Ínycsiklandó, ugye? Ráadásul tele van egészséges zsírokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal – igazi energikus finomság!

A kesudióval való munka során érdemes odafigyelni a tárolására: tedd légmentesen záródó edénybe, és hűvös, száraz helyen tárold. Ha pirítani szeretnéd, egy kis trükk: a légkeveréses sütő remek választás, és ha egy csipetnyi sót is teszel rá, az ízek még jobban előjönnek!

Ne feledd, a kesudió nemcsak finom, de nagyon is sokoldalú – próbáld ki, és kalandozz vele a gasztronómia világában!