A kenyér szeletelve nemcsak egy egyszerű alapanyag, hanem az otthoni konyhák szuperhőse is! Eredetileg az őseink évezredekkel ezelőtt kezdték el sütni a kenyeret, és ma már sokféle típusa közül választhatunk – a fehér, a barna, a rozs és a teljes kiőrlésű kenerek mind megérdemlik a figyelmedet. Szeletelve pedig igazán praktikus, hiszen a zsömle- vagy baguette-vágás helyett azonnal használatra készen várja, hogy megfűszerezd az életed.
Mire használod a konyhában? Nos, a lehetőségek szinte végtelenek! Egy jó pirítós reggelire, egy ínycsiklandó szendvicshez – amit a család mind imádni fog -, vagy éppen egy gyors bruschetta elkészítéséhez is remek választás. Illik mellé egy finom krémsajt, esetleg némi paradicsom vagy akár füstölt lazac is.
A kenyér szeletelve tárolásánál ügyelj rá, hogy szellős, hűvös helyen tartsd, így sokáig frissek maradnak. Ha netán maradna belőle, fagyaszthatod is, de lehet, hogy a család kitalál valami finomságot belőle, és máris elfogyott. Az egyetlen dolog, amire figyelj: ha pirítani szeretnéd, ne vedd le róla a kérgét, mert különben a pirítós nem lesz olyan ropogós, mint szeretnéd.
Tehát, elő a kenyér szeletelve, és indulhat a kreatív főzőcske!