A kelkáposzta levél egy igazi konyhai szuperhős, amely a brassói és a töltött káposzta világában is otthon érzi magát. Eredetileg a Földközi-tenger vidékéről származik, és mára számos változatban megtalálható a világ különböző tájain. Ez a zöldség nem csupán laktató, de tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is – igazi egészséges választás!
Főzés során a kelkáposzta levelei kiválóan felhasználhatók levesekben, salátákban vagy akár főételekben is. A töltött káposzta bármelyik vasárnapi étkezést emlékezetessé teheti, míg egy jó kis kelkáposztás egytálétel igazi komfortfood élményt nyújt. A jó párosítások között szerepel a hús (például darált hús), a rizs, a fűszerek, és persze a sok-sok szeretet!
A kelkáposzta levél érdekes titka, hogy remekül bírja a fagyasztást is, így érdemes nagyobb mennyiségben vásárolni belőle, és aztán nyugodtan betenni a mélyhűtőbe – mindig jól jöhet egy frissítés a téli hónapokban. Amikor előkészíted, mindenképp távolítsd el a vastagabb, érdes ereket, mert azok főzés közben kemények maradhatnak.
Ha nem szeretnél leégni a konyhában, javaslom, hogy főzés előtt mosd meg alaposan a leveleket – nem szeretnénk, ha egy kis föld kerüljön a tányérra! Szóval, pakolj be a kelkáposzta levelek közé, és irány a konyha! Te vagy a következő kelkáposzta mester!