A kávétejszín egy igazán varázslatos alapanyag, amely a kávéfogyasztás élményét jócskán feldobja. Eredetileg zsíros tejből, tejszínből vagy ezek keverékéből készült, és ismered a különböző típusait, mint például az édes, a tejszínes és a habos változat. Az ízlelőbimbóid imádni fogják, ahogy gazdag, krémes textúrája simogatja a kávédat!
Főzés során a kávétejszínt nemcsak italokhoz használhatod, hanem szószok, krémek és levesek gazdagítására is. Gondolj csak a krémes gombalevesre vagy a laktató tésztaszószokra! De ha a desszertek világába merülsz, akkor a kávétejszínt érdemes csokoládés mousse, vagy akár tiramisu receptedbe is beilleszteni – a lehetőségek végtelenek!
Az érdekessége talán az, hogy a kávétejszín először az 1930-as években jelent meg, amikor a kávé ízesítése még nem volt annyira népszerű. Így hát a kávétejszín nemcsak ízt, hanem egy kis történelmet is csempész a bögrédbe!
Mivel a kávétejszín sütemények és krémek készítése során könnyen összeállhat a zsírosodás miatt, érdemes a hűtőben tárolni. Ne felejtsd el alaposan felrázni használat előtt, így biztos lehetsz benne, hogy egyenletes és tökéletes állagot kapsz. Ráadásul, ha a hűtőszekrényed a kávétejszín bázisa, mindig készen állsz a következő kávé élvezetes megkoronázására! Kérlek, bátran kísérletezz vele, és élvezd a kávézás minden cseppjét!