Alapanyag kisokos:

karamell szirup

A karamell szirup egy igazi ínycsiklandó alapanyag, amely a cukorból készül, és számos desszert vagy ital édesítésére és ízesítésére tökéletes választás. Eredetileg a karamellizálás folyamatából származik: egyszerűen csak cukrot melegítünk addig, amíg aranybarna, szirupos állagú nem lesz. A folyamat során a cukor íze intenzívebbé válik, és egy kellemes, diós aroma köszön vissza. Hogy ne csak a sütikre korlátozódjunk, remek teákhoz, kávékhoz, vagy éppen fagyikhoz is hozzáadhatod!

A karamell szirup sokoldalúsága miatt a sütés-főzés igazi barátja: lehet locsolni jégkrémre, palacsintára, vagy éppen a reggeli zabkásádra is. Párosíthatod még csokoládéval, gyümölcsökkel vagy akár sóval is, és hidd el, a sós-karamell kombináció egy új dimenziót ad az édes élvezetekhez!

Érdekesség, hogy a karamell szirup története meghaladja a különböző kultúrák gasztronómiáját, hiszen már évszázadokkal ezelőtt is használták a kulináris élvezetek fokozására. Na de kis trükk: ha sűrűbb, krémesebb állagot szeretnél, a főzés végén egy kis tejszínt is adhat hozzá – garantált a siker!

A tároláshoz javaslom, hogy légmentesen záródó üvegben tartsd, hűvös helyen – így sokáig megőrzi frissességét. Ha viszont belemerülsz a karamell világába, biztos, hogy nem fog sokáig a polcon maradni! Használat előtt mindig figyelj arra, hogy langyos állagúra melegítsd, hogy könnyedén tudd adagolni. Hajrá, bátran próbáld ki a karamell szirupot a konyhádban!