Alapanyag kisokos:

kaliforniai paprika

A kaliforniai paprika egy igazi színes csoda a konyhában! Eredetileg Közép- és Dél-Amerikából származik, de mára világszerte népszerűvé vált. Ez a zöldség nem csupán jól néz ki – a jellegzetes üde színei, mint a piros, sárga és narancs, instant hangulatjavítók a tányéron. Az eddigi kétkezi kalandjaidat most már tetézheted ezzel a roppanós, édes zöldséggel, ami friss salátákban, töltött ételekben vagy akár pörköltekben is remekül megállja a helyét.

Tudtad, hogy a kaliforniai paprika nemcsak ízletes, hanem igazi tápláló bombázó is? Tele van vitaminokkal, főleg C-vitaminnal, ami tökéletes barátod a téli hónapokban. A főzéshez elég csak alaposan megmosni, majd a szárát és a magjait eltávolítani. Ügyelj arra, hogy vesd be az ízek párosítását: a kaliforniai paprika remekül harmonizál az olasz bazsalikommal, a fűszeres csirkehússal vagy éppen a lágy sajtokkal.

Hogy tárolni tudd, a legjobb, ha száraz és hűvös helyen tartod, de a hűtőszekrényben is hetekig frissek maradnak. Érdekes trükk: ha a paprikát grillezed, akkor még édesebb és füstösebb ízeket varázsolhatsz belőle! Szóval, ne félj a kaliforniai paprikától – a konyhád új hősének éppen itt van az ideje!