A kakas mellehúsa egy igazi kincs a konyhában! Ez a hús rész természetesen a kakas melle részéről származik, és a csirkehús egyik legízletesebb, legpuhább változata. Ez a hús finom, sovány, és többféle étel készítésére is kiválóan alkalmas.
Főzésben egy igazi sokoldalú alapanyag: használhatod pörköltekhez, levesekhez, sőt még grillezhez is. A kakas mellehúsa remekül párosítható különféle fűszerekkel, zöldségekkel és szószokkal – gondolj egy fűszeres fokhagymás-bazsalikomos sült ételre, vagy egy kellemes, krémes csirke-mindennapokra.
Érdekes, hogy a kakas mellehúsa a régi idők nagy favoritja volt, hiszen a kakasok gyakran megjelennek a népi mesékben – ha elhiszed, hogy a kakas a jó szerencse szimbóluma, lehet, hogy ez az étel extra mágiát is ad az ebédednek!
Ha már nekilátsz a munkának, ügyelj a hús tárolására: hűtőben tartsd, és lehetőleg frissen használd el. Mikor előkészíted, mindig tisztítsd meg alaposan, és gondosan távolítsd el a hártyákat. A főzés előtt érdemes beáztatni egy kis joghurtba vagy citromlébe, hogy még szaftosabb és ízletesebb legyen.
Ne félj kísérletezni, és hagyd, hogy a kakas mellehúsa elvarázsoljon a konyhában!