Alapanyag kisokos:

juhsajt

A juhsajt egy különleges, karakteres ízvilágú sajt, mely juhtejből készül. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor ez az alapanyag neked való! Származását tekintve a Földközi-tenger vidékéről származik, és számos típusa létezik, népszerű például a feta, a pecorino vagy a roquefort. Ezek mind máshol készülnek, de egy dolog közös bennük: mindegyik nagyszerűen feldobja az ételeidet.

Főzésben a juhsajtot számos módon felhasználhatod. Nagyon jól illik salátákhoz, tésztákhoz, sőt, akár pizzákra is ráteheted, ha egy kis extra ízt szeretnél csempészni az ételbe. Kiválóan párosítható olívabogyókkal, szárított paradicsommal vagy édes gyümölcsökkel, mint például a füge. A juhsajt igazi mindenes a konyhában, hiszen az ízletes ételek mellett még segíthet a hangulatodat is feldobni!

Érdekesség, hogy a juhsajt más néven „szent tejet” is jelentett a középkorban, mivel hites ételnek számított. Elvileg, ha az ember sok juhsajtot eszik, akkor gondolkozni is okosabban fog… de ezt csak mi mondtuk! (De ki tudja?)

Mivel a juhsajt viszonylag puha, érdemes hűtőben tárolni, és ha lehet, légmentes edényben, hogy ne száradjon ki. Előhasználat előtt semlegesítsd a túl erős ízeket, ha szükséges – mondjuk, áztasd vízbe egy kicsit, hogy lágyabbá váljon.

Most már tudsz mindent, amit a juhsajtról tudni érdemes! Készíts vele egy kitűnő salátát vagy tésztát, és engedd szabadjára a kreativitásodat!