Alapanyag kisokos:

hullala tejszín

A hullala tejszín egy igazi titkos fegyver a konyhában! Ez a gazdag és krémes alapanyag általában tejszínből készül, de van, hogy növényi eredetű alternatívák is beszállnak a ringbe, így a vegánok is megtalálhatják a számításaikat. Az igazi hullala tejszín főleg a desszertek elengedhetetlen hozzávalója, de bátran használhatod levesek, szószok és főételek dúsítására is. Gondolj csak a tejszínes gombalevesre vagy a csodás tortákra, melyeknek a tetején egy jó adag hullala tejszín pompázik!

A hullala tejszín tárolása pofon egyszerű; hűtőszekrényben érdemes tartani, és figyelj, hogy mindig jól zárd le a csomagolását, különben őrült gyorsan megromlik – senki sem akar szomorú, megromlott tejszínt találni a hűtő mélyén. Ha pedig kikevered, íme egy trükk: mentsd meg az alján maradt csepp tejszínt, és használd a mártások konzistenciájának emelésére!

Bárki használhat hullala tejszínt, és ha véletlenül kicsit túltöltöd a habverőt, ne aggódj, a konyha így is remekül megél másnap, és a barátok biztosan jót nevetnek a „tejszín felhőn”. Szóval ne félj belevágni az izgalmas főzésekbe ezzel a sokoldalú kincsünk, hiszen a hullala tejszín sokkal több annál, mint amit a neve sugall!