Alapanyag kisokos:

háztartási keksz

A háztartási keksz, ez a konyhánkban gyakran előforduló, sokoldalú alapanyag, valójában nem más, mint az édes vagy sós kekszek egy fajtája, amelyet lisztből, cukorból, zsírból, és általában egy kis sütőporból készítenek. Az eredete egészen az ókori Róma koráig visszanyúlik, ahol a kekszek elődjeit már sütötték, hogy tartósabbá tegyék a kenyeret. Ma már a háztartási keksz szinte mindenki konyhájában megtalálható, hiszen nagyszerű alapja lehet például a túrós vagy gyümölcsös desszerteknek, és természetesen a klasszikus kekszmorzsás süteményeknek.

Egy ínycsiklandó répatorta, vagy egy finom sajttorta? A háztartási keksz a titkos fegyvered! Tökéletes párosítás továbbá a krémes piték vagy a gyümölcsalapú desszertek, ugyanakkor önállóan is megállja a helyét, ha csak egy teáskanál lekvárral dobod fel. És ha már a lekvárnál tartunk, tudtad, hogy a háztartási keksz kiválóan alkalmas sós étkezésekhez is, mint például krémek mellé?

Amikor a háztartási keksszel dolgozol, fontos, hogy száraz, hűvös helyen tárold, így elkerülheted a megromlást. Az előkészítése abszolút gyerekjáték: egyszerűen morzsold le a sütőbe való pitéhez, vagy használd egészben egy kis krémes töltelékkel. Ne feledd, a keksz önállóan is biztosít ízes hátteret, úgyhogy nem kell túlzásba vinni az ízesítést. Kísérletezz bátran, és légy a háztartási keksz mesterévé!