Alapanyag kisokos:

hátszín

A hátszín egy igazán ínycsiklandó és sokoldalú húsfajta, amely az állat hátsó részéből származik. Különösen népszerű a marha húsok között, hiszen a hátszín egyetlen fölénye, hogy a hús gyönyörűen omlós és szinte magától olvad el a szájban. A hátszín leginkább steakek, pörköltek és különféle raguételek alapanyagaként kerül használatra, és egy kis kreativitással valóban fel lehet turbózni a hétköznapi menüt.

Egy tipikus magyar étterem étlapján is könnyen megtalálható, hiszen a mákos, töltött hússal kombinált ételeknek is kiváló alapja. Azonban nemcsak a klasszikus párosítások jöhetnek szóba – a hátszín remekül illik a különféle fűszerekhez és zöldségekhez, így a mediterrán ízek vagy akár a ázsiai ízvilág is elővarázsolható belőle.

Ha játszani szeretnél a hátszínnel, ügyelj arra, hogy kellő időt szánj a pácolásra – egy kis olívaolaj, fokhagyma és rozmaring igazán csodákra képes! A tárolást illetően levesd be a hűtőbe, és ajánlott egy-két napon belül felhasználni. Ne feledd, a hátszín nem csak finom, de ha túlsütöd, olyan száraz lesz, mint a sivatag. Szóval figyelj rá, hogy elkerüld az élményt, amikor még a kutyád is elfordul tőle!

Nekiállhatsz, és merülj bele a hátszín világába – garantáltan nem fogsz csalódni!