Alapanyag kisokos:

Gullon keksz

A Gullon keksz egy igazi klasszikus, amely már évtizedek óta az otthoni süteményfogyasztás elengedhetetlen része. Az 1892 óta működő spanyol Gullon gyártó cég kínálatában található ez a krémes és ropogós finomság, amely egyszerre szolgál snackként és alapanyagként is. Jellemzően búzalisztből, cukorból, növényi olajból és tojásból készül, ami azt jelenti, hogy nincs benne semmi giga bonyolult, csak a jó öreg, egyszerű hozzávalók.

Mire is használhatod ezt a kekszet? Hát, sokféleképpen! Egy tál kiszuperált Gullon keksz egy kiváló kávé- vagy teapartner. De ha igazán kreatív vagy, a kekszet morzsásítva a legjobb tiramisukban, vagy akár süteményalapként is felhasználhatod. Esetleg készíthetsz belőle cheesecake alapot – hidd el, nem fogsz csalódni!

A Gullon keksz egyik érdekessége, hogy a különböző ízesítései miatt rendkívül sokoldalú: eper, csokoládé vagy akár vanília – bármilyen ízvariációt választhatsz, hogy igazán egyedi desszertet alkoss.

Munka közben viszont ügyelj a tárolásra! A kekszeket légmentesen zárható edényben érdemes tartanod, hogy megőrizzék frissességüket. Az előkészítés során pedig csak annyit javaslok, hogy ne csábulj el – könnyen túlfogyaszthatod őket, mielőtt a recept színre lépne!

Használj bátran Gullon kekszet a konyhában, és tapasztald meg, milyen sok lehetőség rejlik benne!