Alapanyag kisokos:

gépsonka

A gépsonka egy sokoldalú alapanyag, ami szinte minden konyhában megtalálható – főleg, ha szereted a gyors és ízletes ételeket! Eredete a disznóhús feldolgozására vezethető vissza, és a legtöbb gépsonka a sertés combjából készül. Különböző típusú gépsonkák közül választhatsz, attól függően, hogy füstölt, főtt vagy akár pácolt verzióra vágysz.

Főzésben a gépsonka igazi szupersztár! Felhasználhatod szendvicsekbe, salátákba, vagy éppen pizza feltétként. De ne állj meg itt! A gépsonka kiválóan párosítható tojással, sajttal, sőt, még gyümölcsökkel is! Próbálj ki egy gépsonkás gyümölcssalátát – garantálom, hogy a családod imádni fogja!

Érdekes, hogy a gépsonka valószínűleg több ezer éves múltra tekint vissza; régen az emberek egyszerűen csak a húst próbálták tartósítani. Ma már nemcsak a hosszú eltartás miatt használjuk, hanem az íze miatt is!

Ha már a konyhában vagy, érdemes tudni, hogy tárolása egyszerű: hűtőben, légmentesen záró csomagolásban sokáig friss marad. Előkészítéshez vágd vékony szeletekre, és használd az ízek fokozására. Figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert elveszítheti szaftosságát!

Most, hogy már tudsz mindent a gépsonkáról, ne habozz: hagyd, hogy ez az alapanyag feldobja a következő étkezésedet! Bon appétit!