A fűszerkömény egy igazi konyhai csoda, amely a különleges ízek és aromák világába repít! Eredetét tekintve a fűszerkömény Ázsiából, pontosabban a Földközi-tenger térségéből származik, és már évezredek óta használják a gasztronómiában. Ez a fűszer kis, hosszúra nyúlt, barna magokból áll, amelyek kicsiny, de annál aromásabb ínycsiklandósággal bírnak.
A fűszerkömény íze földes, enyhén ánizsos, így remekül illik akár húsételekhez, halakhoz, de a zöldségek és hüvelyesek is tökéletes párost alkotnak vele. Készíts belőle ínycsiklandó curryket, vagy szórd a párolt zöldségek tetejére! A fűszerkömény és a kömény ránézésre hasonlítanak, de nem összetévesztendők: a fűszerkömény karaktere sokkal édesebb!
Egy érdekesség: a fűszerkömény a fogyás segítője is lehet, hiszen a néphiedelem szerint fogyasztása elősegíti az emésztést. Vagy csak szimplán jóllakni vágytál – ez is működik!
Mielőtt belevágnál a főzésbe, érdemes a fűszerköményt száraz, hűvös helyen tárolni, hogy megőrizze aromáit. Ha teheted, a magokat törd össze közvetlenül a használat előtt, mert így a legtöbb ízést kapod. Na, most már csak annyit mondhatok: ne habozz, próbáld ki ezt az ízes csodát a nagymama régi receptjeiben is! Mert a fűszerkömény nem csak ízletes, hanem szórakoztató kalandra is hív!