Alapanyag kisokos:

friss rozmaring

A friss rozmaring egy igazi konyhai csoda, amely a Földközi-tenger vidékéről származik, és a fűszernövények királyának is nevezhetjük. Ez a fás szárú növény nemcsak illatos, hanem ízletes is, így a főzés során remekül kihasználhatod az ízét és aromáját. Képzeld el, ahogy a levelei a főzés során fokozatosan illatoznak, és a fogásodnak egy különleges, mediterrán bájt kölcsönöznek!

Mire használhatod? A friss rozmaring tökéletes párja a grillezett húsoknak, köreteknek és akár zöldségeknek is. Imádni fogod, ha egy kis rozmaringot adsz a krumplipüréhez vagy a pörköltödhöz – egészen új szintre emeli az ízélményt! Emellett a köreteidnek is különleges színt ad vägyógyteáknak és ízesített olajoknak.

Érdekesség: tudtad, hogy a rozmaringot az emlékezet javítására is használták a régi időkben? Ha a vizsgára való felkészülés közben egy kis friss rozmaringot szagolgatsz, talán mégciusban hozhatsz egy kis szerencsét is!

Hogyan dolgozz vele? Főzés előtt mindig friss leveleit használd – egyszerűen tépd le az ágról, vagy vágd le ollóval. Hűtőben tárold nejlonzacskóban, így sokáig megőrzi frissességét. Figyelj arra, hogy a rozmaring íze elég intenzív, így érdemes óvatosan adagolni: egy-két ágvégtől indulj, és ha szükséges, fokozatosan növeld az adagot.

Merülj el a friss rozmaring varázsában, és érezd, ahogy a konyhádba belép a mediterrán életérzés!