A francia drazsé egy igazi ínycsiklandó különlegesség, amelyet már évszázadok óta használnak az édesiparban. Eredetileg cukorból készült, és általában a különféle magvakat, gyümölcsöket vagy akár csokoládét vonják be vele, így egy hosszan eltartható, ropogós csemegét kapunk. A drazsé tipikus példái közé tartoznak a cukrozott mandulák vagy a csokoládéval bevont aszalt gyümölcsök, amelyek nemcsak ízletesek, de bármilyen desszertnél igazi szemet gyönyörködtetőek is.
Főzésben a francia drazsé rendkívül sokoldalú. Használhatod müzlikhez, süteményekhez, sőt, akár egy francia drazséval díszített tortát is varázsolhatsz az asztalra. Kombináld ropogós növényi süteményekkel, vagy szórd őket a joghurtodra – tuti, hogy senki nem fog ellenállni ennek az édes élvezetnek!
A drazsé tárolása egyszerű: tartsd légmentesen zárható edényben, hogy megőrizd a ropogósságát. Figyelj arra is, hogy a drazsé hajlamos a nedvességre, ami könnyen megpuhíthatja. És itt jön a kis humor: ha már egyszer a drazsét a tányérra tetted, ne várd el, hogy sokáig ott maradjon – a család tagjai egy pillanat alatt elcsábulnak! Szóval, bátor amatőr szakács, ne habozz, vágj bele a francia drazsé használatába, és tedd különlegessé a fogásaidat!