A főzőtejszín egy igazán sokoldalú és finom alapanyag, amely remek kiegészítője lehet bármilyen otthoni főzésnek. Eredetét tekintve, a főzőtejszín a friss tejszínből készül, általában 20-35%-os zsírtartalommal bír, ami segít abban, hogy az ételeid krémes és ízletes állagúak legyenek. Waaa! Ennek köszönhetően nagyszerűen használható szószok, levesek, pürék és egyéb finomságok elkészítéséhez.
Főzőtejszínt szeretsz adni a különböző ételekhez, mint például a gombás öntetekhez, a tejszínes tésztákhoz vagy akár a fenséges rakott ételekhez is. Remek párosítás a pulykahússal, de egy jó túrós tészta elkészítéséhez is elengedhetetlen!
Tudtad, hogy a főzőtejszín használata során nem szükséges felverni? Képzeld el, a folyékony állagának köszönhetően sokkal kevesebb macera van vele, mint a tejszínhabbal. Ha viszont krémesebbé szeretnéd tenni az ételt, érdemes közepes lángon, lassan kevergetni, hogy elkerüld a fahéjszerű kicsapódást.
Tárolás szempontjából azért ügyelj rá, hogy szorosan zárva tartsd a hűtőszekrényben, és legjobb, ha 3-4 napon belül felhasználod. Így biztos akcióval készült ételeid megőrizzék friss ízüket! Bátor kísérletezést kívánok veled a főzőtejszín világában!