A fokhagymakrém egy igazi csoda az otthoni főzők számára! Ezt a krémes, zamatos alapanyagot általában friss fokhagymából készítik, amelyet olívaolajjal, sóval és néha egy kis citromlével kevernek össze. A fokhagymakrém az olasz és a francia konyhában népszerű, de szinte bármilyen ételben megállja a helyét.
Miért érdemes beszerezned? Hát, mert a fokhagymakrém nem csak ízletes, hanem sokoldalú is! Használhatod szendvicsekhez, tésztákhoz, sőt még zöldségpárokhoz is, így a legunalmastabb salátát is feldobhatod vele. Képzeld el, ahogy a barátok körében tekergeted a krémes finomságot a ropogós pékáru körül – mondani sem kell, hogy pillanatok alatt el fog fogyni!
Egy érdekesség: a fokhagyma már több ezer éve része az emberi táplálkozásnak, ráadásul nemcsak a konyhában, hanem gyógyászatban is nagy népszerűségnek örvendett. Szóval, ha nem akarsz vámpírokat sem görbített éjszakai étkezéseket, a fokhagymakrém tökéletes barátod!
Amikor használod a fokhagymakrémet, ne feledd, hogy a tárolást jéghideg helyen, légmentesen záró edényben ajánlott végezni, hogy sokáig megőrizhesd frissességét. Ha pedig már felnyitottad, érdemes minél előbb elhasználni, hiszen az íze az idő múlásával csökkenhet. Gyertyafény mellett, de inkább nem! Használj e szuper alapanyagot bátran, és varázsold otthonodat egy igazi ízélménnyé!