Alapanyag kisokos:

feta sajt

A feta sajt egy igazi klasszikus az ízek világában, amely a görög konyha egyik alapköve. Ezt a krémes, sós sajtfélét tehén-, juh- vagy esetleg kecsketejből készítik, és bár sokféle változata létezik, a legjobban a fűszeres, zöldfűszerrel megbolondított változatokat szeretjük. Mivel az íze markáns, tökéletesen illik salátákhoz, pitefélékhez vagy akár grillezett zöldségekhez is.

A feta sajt használatának legnagyobb előnye, hogy szinte bármivel párosítható. Képzeld el, ahogy egy friss görög salátához adod, vagy akár egy ínycsiklandó spenótos-, feta töltelékkel készült rétest varázsolsz az asztalra. Olyan jófajta ízharmóniát teremt, hogy még a legnagyobb sajt-szkeptikusokat is gyorsan meggyőzi!

Érdekesség, hogy a feta sajt készítési folyamata több ezer éves hagyományokra nyúlik vissza, és az Európai Unió 2002 óta védett eredetű terméknek nyilvánította. Tehát, ha valaha egy olcsó „feta” feliratú sajtot látsz a boltban, készülj fel, hogy nem az igazi!

Felkészülés szempontjából tartsd észben, hogy a feta sajt hűtőben tárolva marad a legfrissebb. Érdemes néhány nappal a vásárlás után felhasználni, mert könnyen megromlik, és senki sem akarja, hogy a várva várt étel végül egy furcsa szagú sajt miatt kerüljön a kukába. Ha sótlanabb ízű változatra vágysz, elég csak egy kis vízbe áztatni, így az íze felfrissül.

Következő főzőprojektednél ne felejtsd el beépíteni ezt a sokoldalú alapanyagot! A feta sajt igazi kincs a konyhában, amelyben mindig meg lehet bízni!