Alapanyag kisokos:

fejes káposzta

**Fejes káposzta – A konyha sokoldalú csodáját bemutatjuk!**

A fejes káposzta egy igazán sokoldalú zöldség, mely a keresztesvirágúak családjába tartozik. Eredetileg Ázsiából származik, de mára világszerte elterjedt és kedvelt alapanyaggá vált. Jellemzően zöld, de találkozhatsz lilás változataival is. Érdemes beemelni az étrendedbe, mert tartalmazza a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, és még kalóriatartalma is alacsony!

Főzés során a fejes káposzta igazi hős lehet a konyhádban. Használhatod levesekben, salátákban, köretekben, sőt, a híres töltött káposzta elképzelhetetlen nélküle! Kiválóan párosítható hússal, de a vegetáriánus változatok sem ártanak neki; egy kis fokhagymával és olívaolajjal fűszerezve például mennyei!

Tudtad, hogy a káposzta levének megnyugtató hatása van a gyomorra? Ha esetleg a tömény íztől félsz, akkor se aggódj! Két-három nap alatt a hűtőben maradva igazán intenzív ízt kap. Előtte azonban érdemes alaposan megmosni és a külső leveleket eltávolítani, hogy a lehető legjobbat hozhasd ki belőle.

Szóval ne habozz, és vágj bele a fejes káposzta felfedezésébe! Hidd el, egy kis kreativitással a konyhában igazi csodákat varázsolhatsz belőle!