A fehérboros savanyított káposzta egy igazi ínycsiklandó és sokoldalú alapanyag, ami a konyhádban, ha jól bánsz vele, igazi csodákat művelhet. Az alapanyag nem más, mint a friss káposzta fermentálása, amelyet fehérborral ízesítenek, így kap egy extra csavart, amitől minden falat élvezetesebb lesz. Általában a savanyítás során nemcsak a fehérbor, hanem fűszerek és só is szerepel, így egy igazán gazdag ízélmény vár rád.
Mire használod? Nos, a fehérboros savanyított káposzta remekül párosítható húsételekkel, mint például sült sertés, pörkölt vagy kolbász. De figyelj, ne állj meg itt! Salátákhoz, szendvicsekhez, sőt, akár egy mulatságos tálba téve, aperitifként is fel tudod dobni!
Érdekesség: A savanyított káposzta, és így a fehérboros variációja is, nemcsak finom, hanem egészséges is, tele van probiotikumokkal, amelyek jót tesznek a bélflórádnak. Ráadásul, ha valaha is úgy vélted, hogy a káposzta unalmas, gondold át: akár egy kis fokhagymás olajjal vagy fűszerekkel feldobva igazi ízbombát varázsolhatsz belőle!
Amikor vele dolgozol, fontos a megfelelő tárolás: hűtőben, jól zárható edényben sokáig eláll. Előre készítheted, így a hét közepén csak előkapod, és már mehet is a főzés. Kicsit fűszerezd meg, és meglátod, minden ételhez egy kis extra karaktert ad! Szóval ne habozz, használd bátran!