Alapanyag kisokos:

fehér paprika

**Fehér paprika – A konyha titkos fegyvere**

A fehér paprika, ahogy a nevéből is adódik, egy különleges paprika fajta, ami külsőleg halvány színével hívja fel magára a figyelmet. Főleg a Földközi- és Dél-Amerika vidékén él, de mostanra már világszerte elérhető. Édes és enyhén fűszeres ízvilágának köszönhetően remek kísérője lehet számos ételnek.

Használhatod salátákban, pörköltökben, vagy akár töltve is! Képzeld el, ahogy az előételként tálalt töltött fehér paprikád mellett a barátok csak úgy nyálcsorgatnak. A fehér paprika tökéletesen illik a paradicsomhoz, hagymához vagy feta sajthoz – így népszerű választás a mediterrán fogásokhoz.

Érdekesség, hogy a fehér paprika valójában sokkal gazdagabb vitaminokban, mint sok más zöldség. Tehát, ha egészségesen szeretnél főzni, nem lősz mellé vele!

A munkához érdemes a friss paprikát alaposan megmosni, és a szárát eltávolítani. Tárolás terén boldogan elmondhatom, hogy a hűtőben akár egy hétig is eláll. Csak arra figyelj, hogy ne zárd el a levegőtől, különben összeesik a jókedved!

Bátran kísérletezz a fehér paprikával a konyhádban – az ízek és színek birodalma most már nyitva áll előtted!